A Cafè Saula som amants dels petits rituals que ens omplen de vida cada dia. El primer cafè del matà banyat per la llum de sol, el so esquinçat d’un vinil en una cà lida nit d’estiu, observar la pluja protegits darrere de la finestra…
De la mateixa forma, tornar als orÃgens i aprendre a conrear, preparar les receptes de l’à via o fer pa són rituals pels quals apostem. Per això, avui anem a parlar d’una nova forma de gaudir del ritual del cafè: aprendre a moldre’l.
Fa un segle era normal en totes les llars comprar el cafè en gra i moldre’l a casa. Aquest costum es va perdre grà cies a la massiva implantació i comercialització del cafè mòlt en els supermercats. Però la realitat és que els autèntics ‘gourmets’ del cafè tenen la possibilitat de moldre’l i obtenir un cafè selecte i amb totes les seves propietats.
La molturació del cafè no té gaires secrets. El més important a tenir en compte és quin tipus de gruix volem obtenir. Per exemple, per les cafeteres de filtre i percolador, en les quals es fa cafè tipus Melita, el mòlt ha de ser més gruixut; mentre que per les cafeteres italianes, com la Oroley, en la qual es posa cafè Moka, el mòlt ha de ser més fi; i per les cafeteres espresso el mòlt ha de ser encara més fi, quedant amb el mateix tacte que el pa ratllat o la farina.
A l’hora de moldre el cafè, cal anar amb compte de no moldre’l massa estona, ja que pot escalfar-se amb excés. El millor és anar fent-ho per etapes si volem un cafè molt fi. Una vegada acabat el procés, per conservar el cafè durant un temps el podem guardar en un recipient estanc, sec i fosc, perquè no perdi tota la seva essència i sabor. Això sÃ, l’aroma del cafè serà molt més intens a l’instant d’haver-se mòlt, per la qual cosa és el moment ideal per prendre’l.
Us recordem que a Cafè Saula venem una selecta varietat de cafè en gra ideal perquè els autèntics Ritualers puguin moldre’l a casa.