Per sort, a l’Eixample de Barcelona encara queden algunes botigues que han traspassat èpoques. És el cas de Queviures Múrria, situada al xamfrà del carrer Roger de Llúria amb València. L’establiment, d’estil modernista, va obrir les seves portes el 1898 amb el nom de La PurÃssima i el seu primer propietari, Joan Soler, torrava cafè i feia neules.
Més d’un segle més tard, entrar dins de Queviures Múrria és com fer un viatge al passat. Ja des del carrer, l’aparador crida l’atenció grà cies als seus rètols i anuncis modernistes d’AnÃs del Mono i Codorniu, com si el temps mai s’hagués aturat. A l’interior, una gran varietat de productes són exposats en elegants prestatgeries de fusta de pi i caoba.
Però el millor de tot és veure en Joan Múrria darrera el taulell, on segueix atenent al públic amb la bata tÃpica dels establiments del 1900 i llueix un recargolat bigoti al més pur estil noucentista. Ell és el fill d’en Josep, qui al 1943 va fer-se cà rrec de la botiga, optant per especialitzar-se en productes gourmet i d’alta gastronomia.
Aquesta preferència per als millors productes de qualitat i proximitat, entre els que s’hi sumen els formatges artesans, embotits de petits productors o diferents delicadeses, ha fet que des de faci anys tinguin a la venda pots de Café Saula Premium Original mòlt. I no només això, sinó que diferents zones de l’establiment compten amb fileres de pots Premium Original de quatre quilos com a decoració.
Tot un orgull per a Café Saula, que sempre ha sentit un gran amor per la ciutat de Barcelona, bressol de l’empresa, i per la seva cultura modernista. I encara més pel fet de ser presents en un local que vetlla per conservar tot l’esplendor del nostre passat i que ha estat guanyador de diversos premis i reconeixements oficials, com la Medalla d’Honor de Barcelona i el premi a La Millor botiga del món, els dos concedits per l’Ajuntament de Barcelona, el Top Ten de Turisme de Barcelona o un premi FAD, entre altres.